Shopify Fortnox

Vill du slippa hela hanteringen med bokföring för din Shopify? Integrationen skapar ett fullt automatiskt flöde mellan Shopify och Fortnox, helt sömlöst.

499kr

Startkostnad enligt offert

Vad tycker kunderna om appen? Klicka här och se själv

Ordrar

Synkronisera ordrar med hjälp av vår integration, helt automatiskt. När en order kommer in i Shopify, så fångar SYNKA+ upp den ordern och för över informationen från Shopify till Fortnox baserat på regler som mappas upp inne i SYNKA+ vid en on-boarding som vi sätter upp tillsammans med kunden och eventuell redovisningskonsult om man har en sådan som hjälper till i vanliga fall med redovisningen.

Ordrar kan hanteras på olika sätt. SYNKA+ kan hantera detta genom att dels gå på en betalningsstatus eller alternativt en distributionsstatus.

Hör av dig vid frågor/funderingar, så går vi igenom dessa tillsammans och kan visa SYNKA+ för er verksamhet, så ni får en inblick i hur allting fungerar.

Artiklar

Artiklar kan skapas upp från Fortnox till Shopify men även från Shopify till Fortnox. Stöd för att hantera att produkten skapas upp direkt i Fortnox när den först skapas i Shopify är också något som fungerar med SYNKA+

Det bestämmer kunden hur flödet ska sättas upp och fungera. Alla kundcase ser väldigt olika ut. Vi har stöd för att kunna hantera synkroniseringen av artiklar beroende på hur man vill ha det.

Önskar man att få sina produkter skapade i Fortnox när man har skapat upp produkten i Shopify, så är det möjligt att lösa.

Lättast för att förstå hur våra artiklar synkroniserar mellan systemen eller om man vill ha det på något specifikt sätt, är att ta kontakt med oss och kanske boka en demo. Vi visar gärna SYNKA+ och förklarar mer i detalj hur saker och ting fungerar. 

Priser

Priser synkroniserar vi genom att datan som uppstår på själva ordern från Shopify t.ex. är det som går över till Fortnox i form av order/faktura. Detta är något som förutsätter då att inställningarna i Shopify exempelvis är korrekta, så att datan som skickas över blir korrekt med vad som skapas upp i Fortnox.

Vill man ha stöd för en specifik prislista, så kan man ställa in det i Fortnox under globala inställningar vilken prislista som ska gälla, så kan man få till att den är förvald när beställningar görs i Shopify och utgå från den prislistan.

Vill man ha stöd för prislistor på något specifikt sätt, så kan vi lösa det i integrationen efter en dialog med kund och förstå behovet som behöver uppfyllas. Återkom gärna kring frågor/funderingar, så tar vi ett digitalt möte och går igenom alternativt ring in till oss. Vi tycker om att prata med människor. 

Kunder

När en beställning läggs i Shopify så skapas det upp ett kundkort i Fortnox per automatik. SYNKA+ skapar upp kundkort på nytt om det är en ny mailadress som används vid beställningstillfället. Om det är så att samma mailadress används på en ny beställning, så skapas det inte upp ett nytt kundkort i Fortnox.

Vi ändrar heller inte informationen på ett befintligt kundkort som är skapat sedan tidigare.

Önskar man ha detta på något annat skräddarsytt vis, så är ni välkomna att höra av er med önskemål om hur det ska fungera för att passa er verksamhet, så går det säkert att lösa. Vi är rätt medgörliga att ha med och göra. 

Lagersaldo

SYNKA+ kan hantera att synkronisera lagersaldo från Shopify och låta det saldot gå ner till Fortnox på artikelnivå i artikelregistret.  Det finns även stöd för att hantera lagersaldo från Fortnox och exportera denna data upp till Shopify om man önskar ha Fortnox som master (som äger informationen om vad som är det aktuella lagersaldot).

Funktionen kan också då välja vilket lagerställe som det ska plockas från Fortnox. Stöd för att hantera flera butikers lagersaldo som ska gå mot samma Fortnox konto är möjligt med SYNKA+ för att få detta att fungera friktionsfritt.

Önskar man synka lager på något specifikt sätt, så finns det alltid möjlighet att höra med oss hur man vill att det ska fungera. Vi är öppna och lyhörda för scenarion som vi inte varit med om och gärna kan lösa tillsammans med kund.

Orderhistorik

SYNKA+ är en integrationsplattform som är tillräckligt kompetent för att gå tillbaka i tiden om du inte har fått dina beställningar i din webbshop bokförda. Att bokföra alla transaktioner är viktigt för att redovisningen ska stämma med vad som sker i din verksamhet.

Låt SYNKA+ ta hand om din bokföring och skapa underlag i form av order/faktura mot det som skett i din Shopify för att få dessa underlag att skapas i Fortnox. Det som också går att göra med SYNKA+ är att man kan stämma av utbetalningar genom att se till att dessa fakturor som skapas upp också då blir slutbetalda inklusive transaktionsavgifter från betalleverantör helt automatiskt.

Detta sköts smidigt med SYNKA+ för att underlätta och spara massvis med tid för redovisningskonsult eller för den delen om du bara är kunden, så går det lika bra. Vi mappar upp allt detta tillsammans så det blir korrekt från start. Det är en grundförutsättning för att se till att man har korrekt information från Shopify och för över till SYNKA+ för att sedan vilja exportera datan mot Fortnox.

Bokföring

SYNKA+ är en tjänst i grunden som automatiserar i princip hela bokföringsflödet för dig som driver en webbshop och behöver få dina transaktioner samt utbetalningar från betalleverantörer att bli bokförda och slutbetalda.

Önskar du få hjälp med detta är SYNKA+ helt rätt typ av tjänst att få hjälp med exakt detta. Vill du se en demo av vad SYNKA+ kan göra, så är du varmt välkommen att höra av dig för att boka en demo. Vi bokför försäljningen, transaktionsavgifter, utbetalningar som matchas mot fakturor som skapas. Detta gör man tillsammans när man köpt tjänsten under en bokad on-boarding.

Kund, redovisningskonsult och eventuellt 3PL företag kanske också ska vara med, ifall det är viktigt för att man inte ska skapa upp något för snabbt om 3PL lagret önskar att man gör det vid ett specifikt scenario. Vi är noggranna med sådant och går igenom allt detta inför en on-boarding av tjänsten. Kontakta oss för mer information om hur förfarandet går till. 

Avstämningar

Utbetalningar som kommer från respektive betalleverantör är oftast förknippade med någon typ av transaktionsavgifter. Dessa avgifter vill man helst kunna bokföra automatiskt och få bokförda för varje order som är lagd från webbshoppen.

Det är något SYNKA+ t.ex. stödjer och ser till att det blir bokfört på öret. Detta gör att om man kontrollerar huvudboken med vad som är bokfört mot t.ex. 1930 eller vilket konto man nu väljer att mappa upp inbetalningar mot, så får man det att stämma.

Vill du veta mer exakt hur dessa delar fungerar, så kan vi visa en demo och gå igenom tillsammans med er, så ni kan få svar på era frågor/funderinagar.

Vill du slippa titta på rapporter och få detta manuella arbete bli gjort automatiskt, så är det SYNKA+ du borde kika på för din verksamhet. Varmt välkommen!  

OSS (One Stop Shop)

Nya regler finns kring hur du ska deklarera momsen vid försäljning inom EU sedan 1 Juli 2021 vid en viss omsättningströskel på 99 680 kr exklusive Sverige, om du passerar den gränsen på årsbasis. Det kallas One Stop Shop.
 
Om du behöver deklarera enligt OSS, så kan SYNKA+ vara något du behöver. Det SYNKA+ stödjer när du kör denna lösning är att du får all din försäljning till respektive land som finns inom EU bokförd mot rätt försäljningskonto och utgående moms som skapas upp i Fortnox av din redovisningsbyrå eller av dig som kund. 

Detta medför en massa sparad tid för att man annars ska behöva knappa in alla försäljning i Fortnox för respektive land och utgående moms som gäller. Vi följer uppsatta guider och har stenkoll på hur detta ska göras för att det ska kunna deklareras sedan till Skatteverket. 

 

Den delen där det ska deklareras gör redovisningskonsulten, vi stödjer enbart att ta fram det som bör deklareras med hjälp av SYNKA+ som vi tillsammans vid en on-boarding ställer in korrekt från start. Återkom om du har frågor/funderingar kring hur detta ska fungera, så du slipper göra det manuellt.

Har du haft den här typen av försäljning redan och vill retroaktivt gå och hämta denna data från din webbshop, så har vi stöd för det för att få beställningarna som är redan gjorda att komma in till bokföringen på korrekt vis också givetvis. Detta kan vi gå igenom och förklara mer exakt hur det går till över ett möte/telefonsamtal med oss. 

Händelselogg

Det är alltid bra om man har en logg att utgå ifrån ifall saker och ting inte går som man tänkt. Detta är något som finns att tillgå inne i SYNKA+ och vi underlättar då att man ska kunna ta reda på om t.ex en utbetalning inte blivit matchad mot skapade fakturor som ska bli slutbetalda. Vi kan då visa vilken data vi skickat in och isåfall vilket felmeddelande som dyker upp för att underlätta eventuell felsökning mycket enklare och smidigare för redovisningskonsult, kund och även för oss själva om vi ska hjälpa kund.

Det kan vara att man har kontoplan som inte är aktiva i Fortnox på rätt räkenskapsår, det kan vara att man inte hittar moms för det landet man sålt till. Det är jätteviktigt att få dessa delar från start mappade korrekta och det får man när man kör en on-boarding av SYNKA+ tillsammans med oss. Vi är väldigt måna om att låta flöden fungera så sömlöst det bara går, men det kräver att vi också får reda på möjliga scenarion som faktiskt kan uppstå. Därför går vi alltid igenom webbshoppen gärna från start innan offert ges för att komma igång.

Boka gärna en demo med oss så kan vi visa lite mer hur händelseloggen fungerar och konkret gå igenom hela SYNKA+, så man förstår isåfall varför man har en sådan händelselogg och varför faktiskt SYNKA+ skulle hjälpa er att spara enormt mycket tid och pengar.

Returer / Återköp

Ibland kan kunder ångra ett köp och det kan vara innan en faktura t.ex. har skapats upp, då annullerar man ordern mot kunden. Men låt säga att det har skapats upp en faktura redan som ligger bokförd (om man nu kör faktureringsmetoden) te.x så behöver man skapa upp en kreditfaktura och returnera själva ordern om kunden ångrar ett köp i det scenariot.

Detta är något SYNKA+ stödjer och ser till att om du i din webbshop gör en återbetalning på beställningen, så kan SYNKA+ skapa upp en kreditfaktura per automatik, men även en delkredit om det skulle vara så att handlarens kund enbart vill returnera 2 produkter av 4 möjliga.

Grundförutsättningen för att detta ska kunna ske så behöver man att flödet går till på detta vis att man alltid använder webbshoppen som gränssnitt där man gör återbetalningarna och inte inne i t.ex. betalleverantörens portal.

Detta gör då att SYNKA+ kan förstå vad som ska ske vid en retur och skapar då automatiskt upp en kreditfaktura i Fortnox som sedan då matchas mot ursprungsordern från kunden som sedan blir slutbetald istället för att det ligger och ”skvalpar” i Fortnox.

B2B flöden

SYNKA+ stödjer även försäljning som är mot B2B målgruppen. Det kan vara t.ex skapa upp faktura mot en specifik tagg i Shopify, som avser enbart beställningar från B2B kunder. Denna faktura kan också då via SYNKA+ också skickas ut då per automatik mot en mail som då triggas vid fullfillment status = distribuerad i Shopify. 

SYNKA+ kan även hantera att få med t.ex. metafält, låt säga att man vill kunna stödja att få med ett VAT ID (momsregistreringsnummer) över till Fortnox, så är det möjligt. 

Vi har även stöd för att kunna sätta upp andra typer av B2B flöden om man önskar det givetvis. Hör av dig till oss, så kan vi berätta mer om hur SYNKA+ fungerar samt hur du skulle vilja att det ska fungera, så vi förstår er bättre kring era behov. Varmt välkommen med dina frågor/funderingar.